L'Esquerra alemanya va guanyar les eleccions regionals celebrades a Turíngia (est del país), per davant de la ultradretana Alternativa per a Alemanya (AFD), que va quedar per davant dels conservadors de la cancellera, Angela Merkel, segons els sondejos a peu d'urna. El partit del primer ministre del Land, Bodo Ramelow, va obtenir un 30% dels vots i la ultradreta va obtenir un 23%, un punt per davant de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel.

Aquests resultats suposen un nou cop per al partit de Merkel, que cau de la primera posició que va tenir en 2014 en aquest Land a la tercera. En canvi, la ultradreta dobla amb escreix els seus resultats dels anteriors comicis regionals liderada per Björn Höcke, representant de l'ala més radical de l'AFE i propera al neonazisme.

Per a l'esquerra és un èxit, cinc anys després d'haver aconseguit posar-se per primera vegada al capdavant d'un govern regional, en coalició amb socialdemòcrates i verds. Ara ha millorat en dos punts els resultats de llavors. Tot indica, però, que haurà d'afrontar una complexa formació de govern a causa de la debilitat del Partit Socialdemòcrata (SPD), que va caure al 8% -quatre punts menys que en 2014-, ja que els Verds no van aconseguir tampoc estar per sobre del 5,5%.

Les regionals de Turíngia van tancar l'any electoral alemany, en què els partits de la coalició de Merkel, conservadors i socialdemòcrates, han patit fortes caigudes, mentre que la ultradreta ha mostrat una força arrasadora.