El jutge Manuel García Castellón va prorrogar 2 anys més la presó preventiva de l'excomissari José Villarejo, empresonat des del 5 de novembre de 2017, en veure «evident» el risc fugida per la seva «capacitat econòmica», com demostren els 16 milions de patrimoni que se li han descobert. El jutge de l'Audiència Nacional va adoptar aquesta decisió en un acte de 19 pàgines, després que la Fiscalia Anticorrupció i l'acusació que exerceix Podem reclamessin la pròrroga de la presó per risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva, els tres aspectes que ha tingut el jutge en compte per acordar-la.

Sobre el risc de fuga, el jutge destaca la seva «capacitat econòmica» i «l'alt nivell econòmic descobert», a través d'un patrimoni que en alguns casos està a nom de terceres persones. S'estima que compta amb un patrimoni de més de 16 milions d'euros a Espanya i a l'estranger, el que, segons el jutge, demostraria «una estructura financera capaç de generar mecanismes per sostreure's» de l'acció de la justícia. A tot això s'uneix «la possessió de dos DNI amb identitats que no li corresponen i que no va retornar en el moment de la jubilació» i d'«un passaport espanyol amb fulles en blanc que li va ser confiscat».

El jutge considera que l'excomissari va muntar una «estructura paraestatal» mentre va estar en actiu a la Policia Nacional que va comprometre «greument el servei públic» i va posar «en dubte l'autoritat de l'Estat». El magistrat desgrana 6 de les 14 peces actives del cas Tàndem, les que no estan sota secret, i acusa Villarejo d'haver «instrumentalitzat de manera sistemàtica els recursos públics en benefici propi i dels seus clients» gràcies al «grau d'infiltració» que tenia a la policia i que li permetia accedir a informació «legalment classificada».