El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, va assegurar que es compromet a negociar reformes a canvi de «desbloquejar» Espanya després de la propera cita amb les urnes: «Guanyi qui guanyi, l'11 de novembre em comprometo, a diferència als altres, a desbloquejar Espanya i a negociar, sigui al Govern o estigui a l'oposició». Rivera va assenyalar que «en aquesta competició electoral seria molt millor un govern de Ciutadans que un govern de Sánchez; crec que seria molt millor un govern liberal i moderat que un govern de Sánchez, que en aquest cas seria del PSOE amb independentistes i Podem».

Així mateix, va assegurar que no posarà vetos. «Ningú m'ha vetat a mi ni ningú ha vetat ningú, simplement és que jo vull guanyar a Sánchez». Va afegir que «hi ha d'haver un compromís de tots els actors polítics, de tots els líders polítics per desbloquejar el país».

Rivera va explicar que els ciutadans volen que els polítics es posin d'acord, més enllà de discrepàncies perquè el país es posi en marxa. «Això és el que faré, intentar guanyar a Sánchez perquè no crec que sigui un bon president, no m'agraden les seves polítiques econòmiques, no m'agraden els seus pactes amb els independentistes, però si no guanyem i els ciutadans espanyols decideixen que Ciutadans estigui a l'oposició caldrà negociar reformes a canvi de desbloquejar el país», va destacar.

Per part seva, el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va considerar que és «el súmmum» que el PP intenti vincular el PSOE i Vox com si fos possible un acord entre les dues formacions per perjudicar els populars. Sánchez va considerar igual de destarotades les vinculacions del PSOE que plantegen el PP, Podem i Ciutadans, encara que va confessar que li fa «molta gràcia» escoltar que «tots els partits» intenten guanyar suports per la via d'acusar els socialistes de tenir acords amb la resta de partits, en funció dels seus interessos electorals.

«El PP va dir que tenim un pacte amb la ultradreta, ja és el súmmum», va assegurar Sánchez, que va rebutjar també que Podem digui que el PSOE té «un pacte amb el PP», ja que segons va recordar Sánchez, després de 40 anys de democràcia «mai» han governat socialistes i populars junts. Sobre aquesta última qüestió, va considerar especialment desencertada aquesta acusació contra ell: «A més m'ho diuen a mi, que precisament vaig dimitir per no investir Mariano Rajoy com a president del Govern».

Paral·lelament, el líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Pablo Casado, va presentar el «Pla Espanya» per recuperar el camí del creixement, que inclou una reforma fiscal per injectar 16.000 milions d'euros a l'economia i crear 300.000 llocs de treball, així com una baixada de les cotitzacions socials i l'ampliació de la tarifa plana per a autònoms.

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, manté la idea que després de les eleccions del 10-N «el normal» és el govern de coalició, on cada un estigui representat en funció de la gent que l'ha votat, i va assegurar que no es pot separar l'acord programàtic del repartiment de butaques. Iglesias va destacar que després el 10 de novembre plantejaran un «acord integral».