02 de novembre de 2019
02.11.2019
Diari de Girona

Els bancs reobren al Líban amb restriccions en les retirades de diners

Les forces de seguretat debloquegen la majoria de les carreteres i es reprenen les classes a les escoles

02.11.2019 | 00:59
Els bancs reobren al Líban amb restriccions en les retirades de diners

Els bancs van reobrir les portes al Líban per primera vegada des de l'inici de les protestes fa més de dues setmanes després del discurs del president Michel Aoun, que va prometre que es formarà un nou Govern que recuperarà la confiança del poble i solucionaràels problemes econòmics del país. En tot cas, les entitats han limitat les transferències i les retirades de diners.

Bancs, botigues i centres educatius van tornar a obrir mentre que la majoria de carreteres van ser desbloquejades per les forces de seguretat libaneses i els propis manifestants, que ahir van complir el seu setzè dia consecutiu als carrers per exigir reformes econòmiques i polítiques profundes i un canvi de règim.

Desenes de persones van fer cua des de primera hora del matí a les oficines de les principals entitats bancàries de Beirut. Al mateix temps, un grup de manifestants va irrompre a la seu de l'Associació de Bancs, situada al barri de Gemayzel del centre de Beirut, però les forces de seguretat els van expulsar i van detenir cinc persones. Només els caixers automàtics estaven en funcionament i tots els tràmits bancaris van quedar paralitzats, igual que altres activitats comercials i burocràtiques.

Algunes carreteres al nord del Líban i a la vall de la Bekaa van ser tancades pels manifestants, que corejaven el lema d'aquesta revolta popular, «Tots vol dir tots», en referència al fet que tots els dirigents han de dimitir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook