Una dona de 37 anys va morir a Palma en caure-li a sobre una palmera moguda pel fort vent al Parc del Mar, al costat de la Seu de Mallorca, illa que, igual que més d'una desena de províncies, va viure una alerta taronja per risc de vents de fins a 169 quilòmetres per hora. A més, aquestes ratxes de vent, acompanyades en molts casos de fenòmens costaners amb onades de fins a set metres, van causar diverses incidències i algunes destrosses a llocs com Gijón, Cayón (Cantàbria) o la Corunya. La majoria per caiguda d'arbres, branques, pedres a les carreteres, contenidors, pals d'enllumenat, de telefonia, tanques, teules o cartells publicitaris.

A Palma, la dona morta, segons va informar la Policia Nacional, era estrangera i anava acompanyada per un home i una nena. A causa dels múltiples traumatismes que va patir i la gravetat del seu estat va perdre la vida al mateix lloc del succés, tot i les maniobres de reanimació cardiopulmonar que se li van practicar.

A Madrid, un arbre caigut sobre la catenària del tren va obligar a suspendre el servei de la línia C9 de Rodalies, que va ser restablert a primera hora de la tarda, mentre que l'Ajuntament de la capital va abalisar les àrees infantils, esportives, de gent gran i els Jardins de Cecilio Rodríguez al parc del Retiro.

La jornada va començar amb catorze províncies en alerta taronja per risc important de forts vents o de fenòmens costaners, mentre Cantàbria va començar la matinada en avís vermell -la màxima alerta de l'Agència Estatal de meteorologia- per fenòmens costaners adversos. Això va provocar que el 112 Cantàbria obrís 137 incidències, la majoria d'elles per caigudes de branques, cables, arbres i avaries de llum.

A Biscaia els danys van ser materials, principalment per la caiguda d'arbres, quelcom que va fer mobilitzar els efectius disponibles en els vuit parcs de bombers del territori, que només durant el matí van practicar un centenar d'intervencions.