Un home, que va ser detingut, va ferir amb arma blanca tres turistes mexicans i una suïssa a Jerash, un conegut centre arqueològic de Jordània, en un atac aparentment indiscriminat que també va causar lesions a quatre jordans. Els turistes participaven en una visita guiada a Jerash, a uns 50 quilòmetres a nord de Amman, quan un home buscat per les autoritats i que estava a punt de ser detingut per les forces de seguretat va començar a propinar-los ganivetades. Al costat d'ells, van ser també hospitalitzats un guia turístic, dos guàrdies de seguretat i un conductor d'autobús que es trobaven al costat d'ells.

L'ambaixada de Mèxic a Amman va confirmar al seu compte de la xarxa social Twitter que tres dels seus nacionals van patir ferides i que el cap de la legació, Roberto Rodríguez Hernández, va acudir a l'hospital en el qual es troben ingressats. «Durant una visita guiada de tres turistes mexicans a la ciutat de Jerash, un individu els va agredir ganivet en mà. Una de les víctimes està greu, una altra està sent intervinguda», va explicar el canceller mexicà, Marcelo Ebrard. El Govern de Mèxic està rebent el suport de les autoritats jordanes «en tot moment», va assegurar el cap de la diplomàcia.

Jordània promet un càstig

Sense precisar el nombre, fonts mèdiques van explicar que alguns dels ferits es troben en estat greu i van ser traslladats a un hospital de la capital. Ebrard va parlar amb el seu homòleg jordà, Ayman Safadi, qui li va prometre que el sospitós d'haver perpetrat l'atac serà investigat i castigat «amb tot rigor» i «amb inclinació a l'Estat de dret».

Segons li va comunicar Safadi, el rei Abdul·là II de Jordània està seguint personalment el cas i tant les víctimes com els seus familiars rebran «tot» el suport de el regne, mentre que es facilitarà a l'ambaixador mexicà l'accés a la informació que necessiti. Jerash suposa un paratge de visita obligatòria en el circuit turístic de Jordània i és el lloc grecoromà millor conservat del regne.