Diputats d'ERC i JxCat han clamat "Llibertat! Llibertat!" en el ple de Parlament després de la decisió de l'el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que ha dictat que l'exvicepresident de la Generalitat i líder d'ERC va haver de ser reconegut com a eurodiputat des de la proclamació oficial dels resultats de les eleccions a Parlament europeu de el maig passat i gaudir "des d'aquest mateix moment" d'immunitat.

Durant una moció de Cs sobre TV3, el diputat Rubén Wagensberg ha aprofitat la seva intervenció en el moment en què ha transcendit la decisió del TUE: "Acaben de dictar la immunitat per Oriol Junqueras!".

"Aquella persona que porteu dos anys cridant colpista. La justícia arriba. Està arribant i des d'avui Junqueras ha de ser una persona lliure i, per tant, demanem la nul·litat de l'judici", ha dit aixecant el clam dels diputats independentistes.

El següent a parlar ha estat el diputat d'JxCat Josep Riera, que ha celebrat la decisió del TUE: "Ens comencen a arribar molt bones notícies de la justícia europea i potser la injustícia comença a acabar-se".

A més d'alguns diputats d'ERC i d'JxCat i els diputats de la CUP, també han acudit a el ple per mostrar el seu rebuig a l'empresonament de Junqueras el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès i la consellera de Presidència i portaveu, Meritxell Budó.