El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, va exalçar «la profunditat de les conviccions democràtiques» dels polítics catalans presos i «a l'exili» pel procés i va agrair que hagin treballat des de la presó per l'acord per impulsar un Govern progressista a Espanya. «Em consta que molts, des de la presó, han treballat per defensar l'acord i el diàleg, i des d'aquesta tribuna vull donar-los les gràcies», va assegurar Iglesias durant la seva intervenció al ple d'investidura.

El líder de Podem, no obstant això, va destacar la distància que el separa dels independentistes i va dir que voldria convèncer-los perquè deixessin de ser-ho. «M'encantaria convèncer-los de les possibilitats de construir junts un país divers, d'impulsar junts el republicanisme en aquest país», va afirmar Iglesias, que no obstant això sí que va remarcar com a similituds els valors democràtics i socials que els uneixen amb ERC «per millorar la vida de la gent, parlin la llengua que parlin».

El líder de Podem es va mostrar a més convençut que l'Executiu tindrà molts enemics dels poders econòmics, «aldarulls al carrer» i també els que posaran per davant la seva visió reaccionària davant el dret. «El proper Govern haurà de defensar la democràcia», va afegir.