La diputada d'ERC, Montserrat Bassa, germana de la política independentista presa Dolors Bassa, ha etzibat aquest dimarts, en el seu discurs en la sessió d'investidura: "M'importa un rave la governabilitat d'Espanya" .

De fet, ha assegurat que, per la seva banda, personalment "hauria votat no" a la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez, però que optaran per l'abstenció perquè creuen en el "diàleg" per construir una República catalana des de "la cordialitat amb Espanya "també i per a "l'empatia" que li recomanen els seus companys presos.

Per a Bassa els socialistes són també "botxins", i "no només els jutges", i a més són "còmplices de la gran mentida" sobre la violència a Catalunya.

"Davant tota la ràbia que em genera la injustícia i la mentida, creu que m'importa la governabilitat d'una Espanya que té la meva germana el meu Govern a la presó i a l'exili?. Personalment, i dic personalment, m'importa un rave la governabilitat d'Espanya ", ha afirmat entre crits d'alguns diputats.

Per a finalitzar, ha reivindicat "la llibertat immediata" del líder del seu partit, Oriol Junqueras, i la "nul·litat de la sentència".

Bassa ha iniciat la seva intervenció recordant emocionada la situació de la seva germana i tirant en cara que amb el seu empresonament li han robat un "tros de vida" a ella i la seva família.

Per això, s'ha dirigit a Sánchez com "una familiar d'una presa política catalana" i li ha dit als socialistes que "no només els jutges, també vostès són botxins", ja que "està en la seva mà" fer i canviar les lleis.

"Estan a la presó és perquè vostès volen que hi siguin", ha afirmat Bassa en referència a la seva germana i a la resta de polítics independentistes presos, mentre que la resta de l'hemicicle fins i tot se "n'alegra" del seu dolor i voldria que fos més gran, ha recriminat.

Per això, ha apuntat que "la qüestió important" és on hi ha el PSOE davant aquesta situació i ha qüestionat si se n'alegra del dolor dels presos independentistes i les seves famílies i si fins i tot se sent satisfet de les condemnes rebudes i dels "cops de la violència policial" als carrers de Catalunya.

I ha conclòs que si es vol resoldre el conflicte polític i que la taula de diàleg sigui "profitosa" cal "l'empatia" i ERC s'abstindrà tot i la "ràbia i la impotència" que sent perquè són "fidels a la ideologia pacifista que considera que els conflictes es resolen dialogant ".