La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha instat el jutge Alejandro Abascal a que sol·liciti a l'organisme de Loteries i Apostes de l'Estat informació sobre l'incident de la bola del sorteig de la Loteria de Nadal que un operari va introduir amb la mà en un dels bombos.

Així ho han indicat a Efe fonts jurídiques, que han precisat que després de les diverses denúncies que han arribat a aquest tribunal, el fiscal ha optat per instar el magistrat a demanar aquesta informació.

Han estat diversos particulars els que després del sorteig i de veure en les xarxes socials un vídeo on podia comprovar com el treballador introduïa la bola, van decidir denunciar el fet.

Les imatges van donar lloc a tot tipus de conjectures i va aixecar fins i tot una polèmica en les xarxes socials, ja que alguns usuaris van arribar a veure en l'incident un intent de manipulació del sorteig.

De fet, i per aquesta polèmica, l'organisme estatal de Loteries va emetre un comunicat el mateix matí del sorteig en què deia: "Una de les circumstàncies prevista en el procés d'introducció de les boles en els bombos és que alguna pugui rebotar cap a l'exterior".

En aquest cas, afegia, "el protocol establert indica que l'operari responsable de la introducció de les boles al bombo de procedir a la seva introducció manual en el mateix".

Una circumstància, continuava Loteries, que va esdevenir aquell matí, tal com va poder observar-se "en alguna de les imatges del procés".