Segueix-nos a les xarxes socials:

Vladimir Putin ajorna pel coronavirus el referèndum per poder seguir al poder

La reforma constitucional que havia de ser votada el 22 d'abril li permetria superar els dos mandats establerts

El president de Rússia, Vladimir Putin, va anunciar ahir l'ajornament del referèndum del 22 d'abril sobre la reforma constitucional que li permetrà seguir en el poder fins a 2036, a conseqüència de la pandèmia del nou coronavirus. En un discurs a la nació difós en directe per la televisió estatal, el president va dir que la consulta queda suspesa fins que el brot estigui sota control a Rússia.

El paquet d'esmenes constitucionals manté el límit de dos mandats presidencials però excloent del seu compliment l'actual president del país, la qual cosa permetrà a Putin seguir com a cap d'Estat fins a 2036.

El mandatari rus va indicar que el referèndum sobre la reforma constitucional, aprovada ja pel Parlament i ratificada pel Tribunal Constitucional, queda suspès de manera indefinida. Va cridar a anteposar «la salut, la vida i la seguretat» dels ciutadans. «Prendrem la decisió sobre la nova data de la votació sols basant-nos en opinions de professionals, recomanacions de metges i especialistes», va afirmar Putin.

Les esmenes a la Constitució de Rússia estableixen els nous requisits que hauran de complir el president del país, els membres del Govern i del Parlament i els alts càrrecs relacionats amb la sobirania i la seguretat nacional. Entre altres qüestions, les reformes constitucionals modifiquen les funcions de l'Executiu i del legislatiu, prohibeixen expressament la secessió dels territoris que integren Rússia i fixen el límit màxim de dos mandats presidencials.

Prem per veure més contingut per a tu