Un home de 59 anys ha estat detingut al Pinós (Alacant) per tossir a la cara de diversos empleats i clients d'un supermercat mentre cridava "aquí us deixo el virus perquè us contamineu", a l'estar enfadat perquè li havien demanat que es posés uns guants per prevenir el coronavirus.

Segons la Guàrdia Civil, l'arrestat, espanyol, ja ha estat posat a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Novelda i ha quedat en llibertat a l'espera de judici, amb una ordre d'allunyament de 200 metres dels treballadors de l'establiment.

La disputa es va produir el passat dia 25 i va començar per no voler-se posar els guants d'ús obligatori per a reduir el risc de contagi de Covid-19. A l'ésser recriminat pels treballadors, lluny de deposar la seva actitud aquest home va decidir tossir a la cara dels empleats i d'altres clients, alhora que cridava "aquí us deixo el virus perquè us contamineu".

Una vegada que la Guàrdia Civil va tenir coneixement d'aquests fets, va procedir a la seva identificació i detenció com a presumpte responsable d'uns fets greus contra la salut pública, succeïts dins el marc del Reial Decret 263/2020.