06 de abril de 2020
06.04.2020
Diari de Girona

Una tigressa d'un zoo de Nova York té coronavirus

L'animal va ser contagiat per un cuidador i tres tigres i tres lleons més mostren símptomes

06.04.2020 | 15:52
La tigressa Nadia és del zoològic del Bronx

Una tigressa del zoològic de Bronx, a Nova York, ha donat positiu de coronavirus, en el que podria ser la primera infecció de Covid-19 coneguda d'un animal als Estats Units, segons ha informat aquesta institució que gestiona la Wildlife Conservation Society, que va atribuir el contagi a un cuidador del recinte que en aquell moment encara no presentava símptomes.

Nadia, una tigressa malaia de 4 anys del zoològic és l'únic animal que de moment ha donat positiu, si bé la seva germana Azul, dos tigres siberians més i tres lleons africans han desenvolupat una persistent tos seca, si bé, i a l'espera de més anàlisi, s'espera que tots es recuperin.

La prova positiva de Covid-19 per al tigre va ser confirmada pel Laboratori Nacional de Serveis Veterinaris dels Estats Units, amb seu a Ames (Iowa).

«Encara que han experimentat una disminució en la gana, als felins del Zoològic de Bronx els està anant bé sota cura veterinària i són interactius amb els seus cuidadors. No se sap com es desenvoluparà aquesta malaltia en els grans felins, ja que diferents espècies poden reaccionar de manera diferent a les noves infeccions, però continuarem vigilant-los de prop i anticipant recuperacions completes», van explicar des del zoològic novaiorquès en un comunicat.

El zoològic, tancat des del 16 de març com tota aquella activitat no essencial a Nova York, ha informat que cap animal més pateix símptomes i que «el nostre felí va ser infectat per una persona que els cuidava i que estava infectada, però que en aquest moment no presentava símptomes».

«Ara s'han implementat mesures preventives apropiades per a tot el personal que els cuida i els altres felins en els nostres quatre zoològics de la Wildlife Conservation Society, per evitar una major exposició de qualsevol altre animal», segons el zoo de Bronx.

Els responsables del zoològic també van recordar que no hi ha evidència que els animals tinguin un paper en la transmissió de la Covid-19 a persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook