El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, va explicar que el Govern està «accelerant al màxim» els tràmits per aprovar un ingrés mínim vital, però va rebutjar de nou la possibilitat d'aprovar una renda pont, com promovia el vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias. El titular de Seguretat Social, en una entrevista a Antena 3, va negar que hi hagi «enfrontament ni diferents posicions» amb Iglesias i que estigués previst dur al Consell de Ministres d'ahir l'ingrés mínim vital.

«Per a això hauria d'haver passat per la comissió delegada d'assumptes econòmics, tenir una memòria econòmica i per la comissió de subsecretaris, tot un procés que requereix una sèrie de garanties i contrastos, i encara no hem arribat a aquest punt», va indicar.

Sí que va insistir que està «accelerant al màxim per poder tenir aquesta renda mínima» en què tots estan «d'acord i és un compromís de legislatura», però «cal afinar tots els procediments». Segons va indicar, l'ingrés mínim es farà de manera «permanent».

Tot i que va declinar avançar dates per a la seva aprovació, sí que va insistir que la prestació «s'avançarà considerablement» i considera que és el moment de transmetre «certeses» als ciutadans. Escrivá va assegurar que «la prestació serà compatible amb la recerca de feina». La renda mínima suplementarà les rendes que siguin molt baixes fins a certs llindars i s'establirà en funció de les llars.