El PSC va proposar Rubén Guijarro, quart tinent d'alcalde de Badalona, com a candidat a l'alcaldia de la localitat en substitució del també socialista Álex Pastor, que va dimitir la passada setmana després de ser arrestat per encarar-se a la policia i conduir ebri en ple confinament. Ho va anunciar en roda de premsa a l'Ajuntament la primera secretària del PSC de Badalona, Raquel López, que va asseverar que aquesta decisió ha estat acceptada per unanimitat per tot el grup i va ser ratificada per l'executiva local, després del que s'elevarà a la direcció nacional del partit.

«El nostre objectiu ara és intentar formar un govern d'unitat conformat per tots els grups municipals del consistori. Som els únics que podem embastar una solució de consens», va defensar Guijarro, que va concórrer en tercer lloc a les eleccions municipals del 26-M. El candidat a l'alcaldia, la principal missió del qual serà negociar amb els exalcaldes Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) i Xavier García Albiol (PPC), passarà a ser el president de grup municipal, de manera que cedirà el càrrec de portaveu a Teresa González, la número dos, que ha renunciat a liderar el projecte i va advocar per «aprendre» dels «molts errors» comesos.

Després de la renúncia de Pastor, entrarà com a regidor al consistori Christian Carneado, que, al costat de Guijarro, González i López, participarà en la taula de negociació per a la investidura,

El líder del PSC, Miquel Iceta, va expressar el seu suport a Guijarro, tot assegurant que el seu partit «no descarta mantenir l'alcaldia» de la quarta ciutat més poblada de Catalunya. El primer secretari dels socialistes catalans va destacar que les negociacions que hi haurà aquests dies entre els partits locals de Badalona seran transcendentals no només per a l'elecció d'un nou alcalde, sinó també per a la constitució «d'un govern estable i de progrés».