A banda de les mesures pròpies de les fases de desescalada, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar ahir diumenge que el govern espanyol té previst flexibilitzar les franges horàries per sortir de casa als nuclis urbans aïllats de menys de 10.000 habitants. Aquesta regulació s'aplica als nuclis de qualsevol fase, com ja passava fins ara als municipis de menys de 5.000 habitants.

Per la seva banda, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que "la major part" dels municipis de fins a 10.000 habitants es troba en una "situació molt favorable", pel que creu que la flexibilització de les condicions no originarà "cap problema".

No obstant, ha subratllat que les comunitats autònomes haurien d'estar alerta i prendre mesures "si es detecta algun nou brot de covid-19 en aquests municipis".

En roda de premsa a la Moncloa, Simón ha plantejat que l'evolució de l'epidèmia "va permetent" una major flexibilitat en les mesures de contenció, especialment en els municipis de menys de 10.000, que "han estat en general menys afectats per l'epidèmia que les grans ciutats ", on les condicions i els riscos de transmissió són diferents.