L'ús de mascaretes serà obligatori també en la via pública i en espais tancats quan no es pugui garantir el compliment de la distància mínima de seguretat entre persones, fixada en dos metres, a més de quan es viatgi en transport públic.

Així ho han acordat aquest dilluns el Govern i les Comunitats Autònomes durant la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SMS).

D'aquesta forma, a l'ús ja obligatori en el transport públic se sumarà ara la utilització obligatòria en espais tancats i en la via pública, si no és possible garantir la distància mínima de seguretat de dos metres.

El departament dirigit per Salvador Illa ha indicat que l'ús de les mascaretes quedarà regulat en una Ordre ministerial que es publicarà en els propers dies.

Durant la reunió, a més, s'ha informat del nou sistema de comunicació de dades entre Comunitats Autònomes i el Ministeri de Sanitat, que ara es farà a la tarda.

El ministre ha anunciat l'enviament de guants i de mascaretes a totes les comunitats i ha anticipat que es donarà autonomia per al detall de certes activitats dins de la fase 2, en concret al referit a les visites als centres de persones majors.

Referent als trams horaris, en la següent fase en la qual desapareixen els trams horaris, serà la Comunitat la que proposarà que es respecti específicament el que està establert per a persones majors i amb discapacitat.