La creixent preocupació entre les comunitats autònomes arran de la pandèmia del coronavirus ha provocat que l'obligació de l'ús permanent de la mascareta s'hagi estès ja a Catalunya, Balears, el focus del País Basc i Extremadura, aquesta última vient a partir d'avui. A més, altres governs regionals consideren prendre la mateixa mesura per contenir l'avanç dels rebrots.

El Govern extremeny va anunciar ahir que la mascareta serà d'ús obligatori per a majors de 6 anys en tot moment al carrer, en els espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic, independentment que es pugui mantenir la distància de seguretat o no.

En la seva intervenció, el titular de Sanitat extremeny ha destacat la necessitat d'«actuar amb contundència i previsió» en la lluita contra el coronavirus a Extremadura, on en l'actualitat existeixen quatre brots, tres d'ells a la ciutat de Badajoz i un a Navalmoral de la Mata.

De fet, ahir la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va indicar sobre aquesta qüestió que «no descarten» aplicar-la si la situació empitjora els propers dies. Els governs d'Andalusia i Castella i Lleó també estan estudiant fer un pas més en aquesta mesura, i de moment València l'ha descartat.