Pirates informàtics van hackejar aquest dimecres entre molts altres els comptes de Twitter dels multimilionaris Bill Gates i Elon Musk o de l'expresident dels EUA Barack Obama per una estafa que oferia pagaments amb Bitcoin.

A més de les de Gates, Musk i Obama, també van ser piratejades els comptes del candidat demòcrata a la Casa Blanca, Joe Biden; del propietari d'Amazon, Jeff Bezos; de l'artista Kanye West; o de les companyies Uber i Apple.

Els hackers van publicar missatges que oferien doblar els diners que els usuaris ingressessin en Bitcoins a un moneder virtual de criptomonedes.

"Tots els Bitcoins ingressats a l'adreça següent seran retornats duplicats! Si envies 1.000 dòlars, et retornaré 2.000 dòlars. Només ho faré durant 30 minuts", afirmava un missatge en el compte de Biden.

Un missatge similar en el compte de Bezos prometia repartir 50 milions de dòlars, mentre que Uber es comprometia amb 100.

"A causa de la COVID-19, estem retornant 10 milions de dòlars en Bitcoins. Tots els pagaments enviats a la nostra adreça es retornaran doblats", apuntava el missatge en el compte de l'empresa de transport compartit.

Encara que la majoria de missatges van ser esborrats ràpidament, segons The New York Times almenys 300 persones van caure en l'estafa ingressant més de 100.000 dòlars entre totes.

Twitter va reconèixer la bretxa en el seu sistema de seguretat i diu estar investigant-ho.

"Som coneixedors de l'incident de seguretat que ha afectat diversos comptes de Twitter. Estem investigant i fent els passos per resoldre-ho", va dir la xarxa social a través d'un missatge en un compte corporatiu.

En el compte de Musk, per exemple, els hackers van aconseguir publicar diversos missatges durant un període d'una hora a mesura que s'anaven esborrant.

El hackeig va ser una demostració de força dels pirates i les seves conseqüències podrien haver estat majors donada la importància dels comptes afectats si els seus autors haguessin tingut altres objectius més enllà de demanar diners per Bitcoin.