Les proves d'ADN van confirmat que les restes òssies trobades a l'abocador de Zaldibar corresponen a Alberto Sololuze, un dels dos treballadors que estaven desapareguts des que es va produir l'ensorrament al febrer.

Les mateixes fonts van explicar que ja s'ha comunicat a la família de Sololuze i al jutge que la prova d'ADN ha estat positiva i que les restes òssies trobades pertanyen a Alberto Sololuze, que, juntament amb Joaquín Beltrán, va ser sepultat en el moment de l'ensorrament.

Restes trobades diumenge

Diumenge passat a primera hora de la tarda, es va trobar a 23 metres de profunditat un os embolicat en tela a l'abocador i, posteriorment, es va confirmar que pertanyia a una persona. Des d'aquest moment, han aparegut altres restes òssies, a més d'alguns objectes personals com una càmera de fotos, una corretja de rellotge, unes ulleres de sol i un cadenat.

El lloc on es van trobar les restes òssies i aquests objectes, a la zona B1, al costat de la bàscula, era l'àrea en què es pensava que es trobava Alberto Sololuze en el moment de l'ensorrament el passat 6 de febrer.

Es busca l'altre operari

Els equips de rescat seguien buscant ahir de manera molt minuciosa a la zona l'altre operari desaparegut, Joaquín Beltrán.

En un comunicat de la família de Sololuze, van mostrar «la seva enorme gratitud a totes les persones que han intervingut en la recerca i troballa de l'Alberto». «Tot i les circumstàncies excepcionals que ens ha tocat viure, no han cessat en el seu afany per trobar-lo», van afegir.