El Ministeri de Sanitat va notificar 26.560 casos de covid-19 aquest cap de setmana, dels quals 2.440 van ser diagnosticats en les últimes 24 hores, en comparació amb els 4.503 de divendres passat. D'aquesta manera, en total ja s'han diagnosticat de covid-19-525.549 persones a Espanya.

Respecte a les morts, el nou informe publicat pel departament que dirigeix Salvador Illa va registrar 98 morts més que divendres i 237 en l'última setmana. En total ja són 29.516 les persones que han mort per covid-19 a Espanya.

A més, en els darrers 7 dies es van registrar 1.829 ingressos hospitalaris (137.288 des que el virus va arribar a Espanya) i 161 en Unitat de Cures Intensives (UCI), sent 12.566 les persones que han estat ingressades en aquestes unitats des que va començar la pandèmia.

3 milions de vacunes al desembre

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va dit ahir dilluns que, «si les anàlisis clíniques superen totes les garanties», Espanya podria tenir al desembre uns tres milions de dosis, dels 30 milions que tindrà el conjunt d'Europa, de la vacuna contra la covid-19 que desenvolupen la Universitat d'Oxford (Regne Unit) i la companyia AstraZeneca.

Durant la seva participació en el primer 'Observatorio de la Sanidad' que va organitzar El Español, el ministre va recordar que tots els països d'Europa han signat un memoràndum de compra conjunta de vacunes i distribució equitativa amb la finalitat que les dosis arribin alhora i de manera «proporcional» a la població de cada regió.

En aquest sentit, Illa va avançar que Europa comprarà un mínim de set vacunes i un màxim de nou, tot i que a hores d'ara només s'ha signat el contracte amb la companyia AstraZeneca perquè és la que té els assaigs més avançats.

«Si les anàlisis clíniques superen totes les garanties, a partir del desembre estarien en condicions de subministrar dosis. Europa en rebrà uns 30 milions i a Espanya n'arribaran uns tres milions», va dir el ministre per informar que és una vacuna que previsiblement necessita dues dosis.