El PSOE ha decidit fer el pas de presentar al Congrés una sol·licitud de comissió d'investigació sobre el denominat 'cas Kitchen', les suposades maniobres del Ministeri de l'Interior del Govern de Mariano Rajoy per a fer-se amb proves de l'extresorer Luis Bárcenas,

Aquest dimarts, formacions independentistes, nacionalistes i Más País-Equo van anunciar que iniciaven contactes per a presentar una comissió d'investigació sobre aquest cas, i també des d'Unidas Podemos van dir compartir la necessitat d'aquesta investigació parlamentària.

La portaveu del PSOE, Adriana Lastra, va admetre que no descartava donar suport a la petició de les minories, però preferia estudiar "bé" l'informe de la Fiscalia i el sumari. Aquest dimecres, fonts de la direcció del Grup Socialista han confirmat a Europa Press que s'ha decidit presentar aquesta sol·licitud.

La previsió és parlar amb Podemos i els altres grups parlamentaris per a assegurar-se que la iniciativa compti amb un suport majoritari.

En principi, fins i tot Ciutadans no descarta el seu suport, però el seu portaveu adjunt, Edmundo Bal, ja va avançar que també hauria d'investigar-se a finançament de Podemos, alguna cosa que el PSOE ha rebutjat si més no debatre en el Ple del Congrés.

Casado ha d'explicar-se

Segons va dir Lastra aquest dimarts, el president del PP, Pablo Casado, ha de "retre comptes" de l'operació "orquestrada" pel Govern de Rajoy i la direcció del PP per a "destruir" proves del seu extresorer Luis Bárcenas relatives a la comptabilitat en B del seu partit i que ara està investigant la Justícia.

"És una trama corrupta del PP contra l'Estat, les institucions i la democràcia i el que exigim a Casado és que surti com més aviat millor a donar explicacions" per haver ocupat, segons Lastra, un lloc de "molta responsabilitat" en la direcció del partit en aquell moment.

Però també va afegir en la seva roda de premsa que Casado ha de detallar els contactes que el seu secretari general, Teodoro García Egea, va mantenir amb l'ex secretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez.