Banc Sabadell està en el punt de mira de tots els inversors. Després de l'anunci que CaixaBank i Bankia negocien una fusió per convertir-se en el primer banc a Espanya, totes les anàlisis assenyalen en la direcció que el banc que presideix Josep Oliu serà el següent a protagonitzar una aliança similar. I és per això que des del dia 3 de setembre, després de l'anunci de la fusió entre CaixaBank i Bankia, ha acumulat una revaloració borsària propera al 20%.

Els inversors han ensumat la possibilitat de guanyar diners amb el Sabadell, s'han llançat a comprar títols en els últims dies i el seu valor per capitalització borsària ha escalat en només cinc dies des de l'entorn dels 1.800 milions a uns 2.168.

Ahir, mentre la pràctica totalitat dels valors de l'Ibex-35 es posaven en vermell, amb una caiguda mitjana de l'1,5%, el banc català va arribar a avançar un 5%. Al final de la sessió, el Sabadell va tancar amb un guany de l'1,37% que encara el feia brillar dins d'un Ibex que va acabar perdent un 1,78%, amb tots els altres valors bancaris en negatiu. També va tancar amb pèrdues en la seva cotització el BBVA, que apareix en la majoria de les travesses com a potencial parella de Sabadell en una fusió. La cotització del banc que presideix Carlos Torres va arribar a pujar ahir gairebé un 2%, si bé després va tancar amb un descens de l'1,42%.

D'altra banda, la consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, va explicar que estudiaran demanar un informe a la Comissió Europea sobre la fusió de CaixaBank i Bankia perquè els preocupa el grau de concentració bancària. Budó va afegir que el Govern ha demanat «als serveis jurídics del Departament d'Economia -que dirigeix el vicepresident, Pere Aragonès- que estudiïn la possibilitat de demanar un informe a la Comissió Europea sobre el grau de concentració bancària per territoris a l'Estat», arran de l'operació de fusió de CaixaBank i Bankia. Va assegurar que els «preocupa» l'impacte d'aquesta fusió sobre els clients de les entitats bancàries, el futur dels llocs de treball o on s'ubicaran els serveis centrals.

Mentrestant, el Govern central veu amb bons ulls la proposta de fusió entre CaixaBank i Bankia i no té previst posar cap trava a l'operació sempre que es compleixin els objectius que considera primordials a l'hora de donar el seu vistiplau.