Màxima igualtat entre Donald Trump i Joe Biden a Wisconsin i Michigan, dos dels estats de l'anomenat cinturó d'acer i claus en les eleccions dels EUA. El candidat que resulti guanyador s'emportarà els 10 vots electorals de Wisconsin i els 16 de Michigan podent decantar finalment la balança electoral. El recompte està sent molt renyit fins al final. Amb el 97% del vot escrutat, Biden es perfila com a guanyador amb el 49,5% de vots enfront del 48,8% de Trump a Wisconsin i amb poc més del 90% escrutat es faria també amb Michigan amb un 49,3% dels vots, enfront del 49,1% que aconseguiria Trump.

Per part seva, la campanya de reelecció del president estatunidenc, Donald Trump, va anunciar aquest dimecres que demanarà un recompte a l'estat clau de Wisconsin, on s'han comptat gairebé tots els vots i els resultats semblen inclinar-se a favor del seu rival, el demòcrata Joe Biden. "El president està dins del marge per a demanar un recompte i el farem immediatament", va dir el cap de campanya de Trump, Bill Stepien, en un comunicat emès abans que cap projecció de mitjans hagués declarat encara un guanyador en aquest estat del mitjà oest.

Ben entrada la matinada del dimarts als EUA -migdia a Espanya-, i amb el 89% del vot escrutat a Wisconsin, Biden s'imposava amb 1.583.965 paperetes i un 49,3% dels vots, seguit, trepitjant-li els talons, per Trump, que sumava 1.575.838 vots, xifra que suposa un 49% de vots. És a dir, una diferència de 8.127 paperetes i 0,3% punts. En el cas de Michigan, els recomptes previs donaven la victòria al candidat republicà amb 51,4% de vots i un 46,9% per al demòcrata que ha anat creixent a mesura que s'anava afegint el vot per correu.

A mesura que s'ha anat avançant, Biden consolidava aquest avantatge. I amb el 97% escrutat, el demòcrata sumava 1.630.337 paperetes i el 49,5% dels vots, enfront de Trump, que collia 1.609.640 de vots (el 48,8%) a Wisconsin. Les autoritats de Milwaukee, capital de l'estat, ja havien avisat que no tindran comptades les paperetes que han arribat per correu abans de les set del matí (les 13.00 hores a Espanya).

Nous recomptes

Si la diferència al tancament de l'escrutini és inferior a l'1%, Trump podria sol·licitar un nou recompte de tots els vots, la qual cosa retardaria encara més un resultat oficial.