El Govern no aposta per una política de «dispersió» d'immigrants de Canàries a punts de la península perquè, segons va assenyalar la ministra portaveu, María Jesús Montero, «no pot ser una excusa perquè les màfies segueixin usant aquest itinerari».

De fet, l'executiu vol evitar que es concentrin immigrants en aquesta comunitat autònoma, però tampoc veu amb bons ulls «el fenomen de la dispersió o del repartiment de quotes» amb altres comunitats. Aquest fenomen, va afegir per justificar l'oposició de l'executiu al trasllat d'immigrants a la península, «no pot ser una excusa perquè les màfies segueixin usant aquest itinerari i que es d'una major fortalesa en aquesta posició».

Les paraules de Montero arribaven després que el president del Govern de Canàries, Ángel Víctor Torres, afirmés que la crisi migratòria «és més greu» que la del 2006 -quan van arribar més de 30.000 persones- a causa del tancament de fronteres per la pandèmia, el que complica les repatriacions, fet pel qual va tornar a exigir a l'Estat que activi derivacions a la Península i Europa. «No podem sols», va explicar en la sessió de control al ple del Parlament a preguntes de Cs, PP i NC.