04 de desembre de 2020
04.12.2020
Diari de Girona

Madrid acatarà la proposta de Nadal de l’Interterritorial

Dimecres la comunitat va votar en contra pel punt que fa referència al tancament perimetral amb excepcions

04.12.2020 | 00:28
Madrid acatarà la proposta de Nadal de l’Interterritorial

El conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, va afirmar ahir que l´Executiu regional acatarà la decisió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) sobre les celebracions de Nadal, encara que no estigui d´acord i dimecres hi votés en contra, perquè «el Govern de la Comunitat de Madrid sempre compleix la llei».

En una entrevista a Onda Cero, Escudero va justificar el rebuig de la Comunitat de Madrid al document sobre mesures enfront de la Covid-19 per a celebrar les festes de Nadal pel punt que fa referència als tancaments perimetrals de les comunitats autònomes amb excepció per als desplaçaments per reunions amb «familiars i afins» per «la dificultat que té», ja que veuen «molt difícil» que es pugi controlar. En aquest punt, va criticar que d´un òrgan com el Consell Interterritorial surtin «conclusions que no tenen aplicació real», i va destacar que el terme «afins», segons la RAE, es refereix a una persona «pròxima a una altra en parentiu, amistat, tracte o confiança».

A la pregunta de si Madrid es tancarà perimetralment per Nadal, va respondre que «caldrà veure exactament en quin sentit i per què via el Ministeri de Sanitat utilitza les conclusions que van sortir d´aquest Consell Interterritorial». Tanmateix, la Comunitat de Madrid proposarà que el 5 de gener es permeti també fer dinars i sopars de 10 persones, igual que el 24, 25 i 31 de desembre, i 1 i 6 de gener, ja que la Nit de Reis «és un dia molt important per a famílies», particularment per als nens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook