Dues persones que van ser immunitzades aquest dimarts a Anglaterra amb la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer/BioNTech van patir una reacció al·lèrgica i els reguladors britànics han recomanat als qui tinguin un historial clínic d'al·lèrgies severes que no rebin aquest preparat.

La Sanitat pública (NHS, en anglès) a Anglaterra va confirmar aquest dimecres que dos sanitaris van patir una reacció després de rebre ahir la primera de les dues dosis de la vacuna, el primer dia del programa britànic de vacunació contra la Covid-19.

L'Agència Reguladora de Productes Medicinals i de Salut (MHRA, per les seves sigles en anglès) va emetre l'advertència per a totes aquelles persones que en el passat hagin experimentat reaccions al·lèrgiques greus a fàrmacs, alguns aliments o una altra vacuna.

L'NHS a Anglaterra va necessitar que tots els hospitals anglesos que participen en aquest programa han sigut informats.

Els reguladors demanen que els centres on s'estan administrant les vacunes tinguin instal·lacions adequades per atendre els afectats en cas d'algun tipus de reacció.

Pel que sembla, aquests dos sanitaris tenen un historial clínic d'al·lèrgies severes al portar amb si autoinjectors d'adrenalina, segons indiquen aquest dimecres els mitjans britànics.

Poc després de ser vacunats, els dos sanitaris van patir una «reacció anafilàctica» però es van recuperar una vegada que van rebre el tractament adequat, segons les autoritats sanitàries.

Aquest tipus de reaccions són sobtades i generalitzades, que solen començar amb una sensació de formigueig i mareig.

Les immunitzacions van començar ahir a cinquanta grans hospitals del Regne Unit, en el que el Govern ha denominat el «V-Day» (dia de la V o de la vacunació).

Les primeres dosis estan destinades als més grans de 80 anys i empleats del sector sanitari i de llars d'avis, tot i que els residents per si mateix hauran d'esperar que la logística permeti el trasllat al lloc de la vacuna en els pròxims dies.

El Regne Unit té compromeses 40 milions de vacunes, que permetran immunitzar 20 milions de persones.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus