28 de desembre de 2020
28.12.2020
Diari de Girona

Una allau de neu al nord de la capital de l'Iran causa almenys una desena de morts

Una forta tempesta va sorprendre un centenar de muntanyencs a la serralada iraniana d'Alborz

27.12.2020 | 23:52
Una allau de neu al nord de la capital de l'Iran causa almenys una desena de morts

Almenys una desena d'escaladors van morir ahir per una allau de neu ocorreguda el passat dijous a la serralada que envolta el nord de la capital iraniana, Teheran, segons l'últim balanç actualitzat dels mitjans estatals. Segons la investigació, més d'un centenar d'escaladors estaven pujant les muntanyes d'Alborz quan es van veure sorpresos per la forta tempesta de neu que va precedir l'allau, un fenomen que és inusual en aquesta època de l'any a l'Iran.

Segons la cadena estatal IRIB, «els serveis d'emergència han rescatat 80 escaladors, han trobat nou cossos a la muntanya i una desena de persones han mort a l'hospital».

A més de les víctimes identificades, es va informar d'almenys una desena de desapareguts en aquest succés, segons la Mitja Lluna Roja iraniana, que seguirà amb les seves tasques de rescat durant els propers dies. Entre els morts hi hauria el director de l'agència semioficial de notícies ISNA, Mostafab Fatemi, segons va informar el mateix mitjà al seu web.

Els accidents van tenir lloc a les muntanyes del nord de Teheran; el Kolakchal, Dar Abad i Ahar, de la serralada d'Alborz, segons va explicar el director de la Mitja Lluna Roja de la província de Teheran, Shahin Fathi.

Així mateix, a causa de la intensitat de vent, els responsables van apagar el telecabina «Tochal», situat al carrer Velenjak al nord de Teheran, quelcom que va provocar que 100 persones quedessin atrapades a la muntanya.

El portaveu del servei de bombers, Jalal Maleki, va assenyalar que «després de la reducció de la intensitat del vent, es va encendre el telecabina i totes aquestes persones van ser transportades de manera segura a peu de la muntanya».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook