30 de gener de 2021
30.01.2021
Diari de Girona

Pequín alerta: «La independència de Taiwan significa la guerra»

Unitats de l'exèrcit xinès han dut a terme maniobres militars a l'estret de Formosa aquesta setmana

30.01.2021 | 01:22
Un membre de les forces especials de Taiwan.

El Ministeri de Defensa de la Xina ha advertit que «la independència de Taiwan significa la guerra», dies després que 13 avions de guerra xinesos sobrevolessin l'estret de Formosa i de la investidura de Joe Biden com a nou president dels Estats Units.

«Els diem seriosament a les forces independentistes de Taiwan: els qui juguen amb foc s'acaben cremant i la independència de Taiwan significa la guerra», va dir el portaveu ministerial Wu Qian en una roda de premsa a Pequín.

En aquest sentit, Wu va indicar que l'Exèrcit xinès està duent a terme maniobres militars en l'estret com a part d'una resposta «a la interferència de forces externes i a les provocacions de les forces independentistes de Taiwan».

«L'Exèrcit d'Alliberament Popular -va agregar Wu- prendrà totes les mesures necessàries per a aixafar qualsevol intent d'independència de Taiwan i defensarà fermament la sobirania i integritat territorial de la Xina», que considera a Taiwan (governada de manera autònoma des de 1949) una part del seu territori que ha de tornar a la seva sobirania.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook