La marina indonèsia va anunciar ahir que va trobar el submarí que havia naufragat davant de Bali i va confirmar la mort dels 53 membres de la seva tripulació. El submarí, que havia desaparegut dimecres passat, va ser trobat trencat en tres parts al llit marí davant de Bali, segons va explicar el cap de l'estat major de l'Armada, Judo Margono. Per la seva banda, el comandant de les Forces Armades indonèsies, Hadi Tjahjanto, va confirmar davant periodistes que «els 53 membres de la tripulació han mort».

Les autoritats van explicar que van rebre senyals des del lloc a més de 800 metres de profunditat a primera hora del matí d'ahir. Va afegir que van utilitzar un vehicle de rescat submarí subministrat per Singapur per obtenir una confirmació visual. Tjahjanto va afegir que més parts de l'embarcació van ser descobertes ahir, incloent una àncora i vestits de seguretat usats pels membres de la tripulació.

El submarí, un dels cinc que tenien les forces armades d'Indonèsia, es va enfonsar dimecres durant uns exercicis militars previstos al nord de l'illa de Bali. El contacte es va perdre poc després de l'inici d'aquestes maniobres, que es van suspendre. Segons la Marina, el submarí, entregat a Indonèsia l'any 1981, estava en bones condicions per al servei, però aquest tipus de nau està dissenyat per suportar una pressió de només fins a 300 o 400 metres de profunditat.

Diversos països van col·laborar en la recerca del submarí desaparegut en una tasca contrarellotge, ja que els tripulants només tenien oxigen fins a la matinada de dissabte.