La ministra de Ciència, Diana Morant, assegura que la vacuna d’Hipra, la farmacèutica ubicada a Amer, a la Selva, podria estar llesta a principis del 2020. Morant explica en una entrevista que publica avui El Periódico, del mateix grup editorial que Diari de Girona, que la vacuna gironina és la mes avançada a nivell estatal.

«La vacuna d’Hipra presenta una bona resposta davant totes les variants i, a més, es conserva a temperatura de nevera, factor que en facilita la logística», explica la ministra de Ciència del Govern espanyol, augurant que la vacuna es podrà començar a comercialitzar a principis de l’any vinent «si els assajos clínics prosperen».

Fa poc més d’un mes que Diana Morant, exalcaldessa de Gandia, va assumir el càrrec de ministra en un moment en què, per culpa o gràcies a la pandèmia, totes les converses giren al voltant de la ciència. «Hem viscut una transformació industrial molt important. Quan va començar aquesta pandèmia a Espanya no es fabricaven mascaretes, respiradors ni vacunes i ara sí», explica Morant a El Periódico.

En aquest sentit, preguntada per les vacunes, la titular de Ciència va dir que «Espanya va decidir apostar-hi des del primer dia». «Ara ja hi ha quatre empreses espanyoles que participen de la fabricació de les vacunes que tots coneixem», va subratllar, explicant que la que va més avançada és Hipra, que ja ha començat el seu assaig clínic amb 30 voluntaris als hospitals Clínic i Trueta.

«Frenar la fuga de cervells»

En aquesta entrevista, Morant subratlla la voluntat del Ministeri per impulsar la llei de la ciència amb l’objectiu de dotar de finançament aquest àmbit més enllà dels «canvis de colors del govern». «Volem frenar la fuga de cervells», va assegurar.