El president del PP, Pablo Casado, va sol·licitar ahir al Govern que lidera Pedro Sánchez que convoqui la Comissió sobre delictes d’odi després dels incidents violents aquest cap de setmana a Barcelona i les agressions a joves del PP a Euskadi. Segons el seu parer, «cal combatre amb eficàcia tot tipus de violència». El president del Govern, el socialista Pedro Sánchez, va reactivar aquesta comissió després del cas de l’agressió homòfoba de Madrid, en què un jove va denunciar que li havien gravat la paraula «marieta» a les natges. Finalment, el cas va resultar ser fals.

«Demanem al Govern que convoqui la Comissió sobre delictes d’odi per perseguir els atacs dels radicals a la policia a Barcelona,​les agressions a joves del PP al País Basc i l’homenatge a l’assassí etarra Parot», va sol·licitar el president del PP en un missatge en el seu compte oficial de Twitter.

Sobre aquest assumpte es va pronunciar també el secretari general del PP, Teodoro García Egea, qui va preguntar a Pedro Sánchez si, després de la reunió de divendres, tornarà a convocar la Comissió sobre delictes d’odi després d’allò succeït a Catalunya i les agressions a els militants del PP a Euskadi.

«Què està passant a l’Espanya de Sánchez en la qual es diferencien diversos tipus de violència? La violència és violència i cal combatre-la entre tots», va afirmar, tot preguntant-se si el Govern no considera delictes d’odi quan s’agredeix la policia o els militants del PP a Euskadi.