Un estudiant ha matat a vuit persones aquest dilluns al matí en una universitat de Perm, localitat pròxima a les muntanyes Urals, segons ha informat el Comitè de Recerca (Fiscalia) que no ha precisat el mòbil ni la identitat de l'autor dels trets. Els tirotejos en centres d'ensenyament de Rússia es fan cada vegada més freqüents, un fenomen que, segons el president Vladímir Putin, el seu país ha importat dels EUA "a causa de la globalització".

En les xarxes socials, s'estaven difonent imatges de nois fugint a través de les finestres saltant al buit des d'un primer pis. En una altra filmació es podia identificar a un individu vestit de negre disparant i dirigint-se a l'entrada de l'edifici. Segons fonts del Comitè de Recerca, el presumpte responsable ha resultat ferit durant l'incident, ja que va presentar resistència a les forces de seguretat. D'acord amb el servei de premsa de la universitat, el tiroteig es va produir al voltant de les 11 del matí, una hora menys a Espanya.

L'últim tiroteig d'aquestes característiques a Rússia es va produir a penes fa quatre mesos, quan un estudiant de 19 anys va disparar contra els alumnes d'una escola de Kazan, en la república de Tatarstán.