Almenys noranta-nou persones van morir i més de 100 van resultar ferides a Freetown, la capital de Sierra Leone, divendres a la nit quan un camió cisterna de combustible va explotar després d’una col·lisió en una benzinera. El govern no va confirmar oficialment el nombre de morts, però el gerent de la morgue central de l’estat a Freetown va dir que havia rebut 91 cadàvers.

Entre les víctimes hi havia persones que havien anat a recollir el combustible que s’escapava del vehicle avariat, va apuntar Yvonne Aki-Sawyerr, alcaldessa de la ciutat portuària. «Tenim tantes víctimes, cadàvers cremats», va explicar Brima Bureh Sesay, directora de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres, en un vídeo de l’escena compartit en línia. «És un accident terrible», va afegir.

Els accidents amb camions cisterna a l’Àfrica subsahariana han matat desenes de persones reunides en una zona per recollir el combustible vessat i que es veuen implicades en explosions secundàries. El 2019, l’explosió d’un petrolier a l’est de Tanzània va matar 85 persones, mentre que al voltant de 50 persones van morir en un desastre similar a la República Democràtica del Congo el 2018.