Després dels anys d'aprenentatge dels diferents graus, l'estudiant de 23 anys Melanie Salazar va poder graduar-se al costat del seu avi de 88 anys, René Neira. Així, mentre la jove aconseguia graduar-se en Comunicacions a la Universitat de Texas (els Estats Units) a San Antonio, el seu avi es graduava d'Economia el mateix dia, l'11 de desembre. «Des de la dècada de 1950, ha estat treballant per obtenir la seva llicenciatura, i ha estat una de les seves metes i somnis a la vida», va explicar Salazar al mitjà nord-americà ABC News. «Però en els anys 50, es va enamorar, es va casar i va formar una família, per la qual cosa no va poder continuar estudiant». Però el seu desig s'ha acabat complint, i el compte oficial de la Universitat texana no va dubtar a fer ressò de la història a Twitter:

Des de 2016

Des de feia 4 anys, els dos acudien junts a la Universitat, i la seva història es va fer viral quan Salazar va publicar que Neira assistia a Palo Alto College per rebre el seu títol d'associat de la Universitat per apuntar-se després a la UTSA i estudiar la seva llicenciatura. Però abans de la pandèmia de la covid, Neira va patir un vessament cerebral lleu que el va fer absentar-se per motius mèdics de l'escola. Per aquest motiu, li faltaven alguns crèdits per obtenir el títol, però la Universitat li va atorgar un títol en reconeixement, ja que té una malaltia terminal i es troba en cures pal·liatives.

Un moment per recordar

Quan els dos van acabar pujant a l'escenari junts, Salazar es va sentir aclaparada per l'emoció i va veure el resultat del procés del seu avi. «Li vaig dir: 'Aquest és el nostre moment. Vull compartir-lo amb tu'», va afirmar Salazar a ABC News. «Estic molt orgullosa del meu avi i molt agraïda d'haver pogut tenir aquest moment, aquest record, amb ell».