El president del Partit Popular, Pablo Casado, va reclamar aquest diumenge que el Congrés de Diputats reprengui l’activitat al gener i va qüestionar que el govern espanyol faci «vacances» en aquests moments. El líder dels populars va considerar en una piulada que «Espanya no està perquè el govern se’n vagi de vacances». Casado va demanar obrir la cambra baixa per prendre mesures contra la inflació i el preu de la llum, controlar «el caos» de la sisena onada de la covid-19 i «el repartiment a dit» dels fons de la UE. Habitualment, el Congrés de Diputats roman tancat el mes de gener i només s’hi celebren sessions extraordinàries a petició de l’executiu, la Diputació Permanent o la majoria absoluta de la cambra.

El líder conservador va qüestionar d’aquesta manera l’aturada de l’activitat parlamentària, en considerar que la situació a l’Estat requereix mesures urgents i el control de l’activitat de l’executiu.

Entre els qui han rebatut Casado a les xarxes hi ha l’ex-coordinador d’Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, amb una transcripció del paràgraf del reglament del Congrés que estableix els períodes d’activitat ordinària i les seves excepcions.

El reglament estableix que el Congrés té dos períodes ordinaris de sessions, de setembre a desembre, i de febrer a juny, i que fora d’aquests períodes la cambra només pot celebrar sessions ordinàries a petició del govern, de la Diputació Permanent o de la majoria absoluta dels seus.

En una entrevista a Europa Press, la portaveu del partit, Cuca Gamarra, va afegir que «les prioritats del PP tenen a veure amb l’Espanya real i el que la societat viu i pateix a cada moment» i que per això «exigeixen» que «al gener el Congrés no estigui tancat».