El tabloide britànic 'The Mirror' va difondre aquest dimecres una nova foto del primer ministre, Boris Johnson, en un aparent esdeveniment social celebrat el desembre de 2020, en plena pandèmia de coronavirus, en el qual s'aprecia amb claredat una ampolla de xampany oberta i una bossa de patates fregides.

La instantània mostra a Johnson i dos col·laboradors en la seu de l'Executiu a Downing Street, una d'elles lluint un collaret d'estil hawaià (garlanda), i una altra amb un barret de Pare Noel durant la celebració d'un concurs de trivial en una oficina.

Durant la sessió setmanal de preguntes al primer ministre celebrada aquest dimecres en la Cambra dels Comuns (baixa) del Parlament britànic, el diputat laborista Fabian Hamilton ha demanat explicacions a Johnson sobre aquesta fotografia, presa el 15 de desembre de 2020. En aquest moment, les restriccions en vigor prohibien qualsevol reunió social entre persones de llars diferents.

Aquest esdeveniment no figura, pel que sembla, en el dossier d'actes socials convocats en oficines governamentals i en el despatx oficial de Johnson durant els confinaments dels últims dos anys que investiga actualment la Policia Metropolitana de Londres. "En els últims minuts ha aparegut una foto del primer ministre a Downing Street el 15 de desembre de 2020, envoltat d'alcohol, menjar i persones que porten una garlanda al voltant del coll. Té aspecte de ser una d'aquestes festes que segons va dir mai van succeir", ha apuntat el polític laborista en els Comuns.

Johnson s'ha limitat a indicar al parlamentari que estava "completament equivocat".

L'escàndol conegut com a 'Partygate', destapat després de conèixer-se que funcionaris britànics van organitzar nombroses trobades socials en un moment en què els ciutadans s'atenien a severes restriccions, ha danyat profundament la reputació de Johnson, qui, segons ha indicat Downing Street, no té plans de dimitir.