Sanitat demana retirar un formatge amb presència de listeria que es ven als supermercats Aldi

La cadena de supermercats ha advertit als seus clients de la presència del bacteri en aquest producte

El formatge gorgonzola Cucina Nobile que comercialitza Aldi.

El formatge gorgonzola Cucina Nobile que comercialitza Aldi. / Aldi

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), d'una notificació d'alerta relativa a la presència de Listeria monocytogenes, en un formatge gorgonzola de la marca Cucina Nobile, comercialitzat per l'empresa Aldi Supermercados S.L., que ha advertit als seus clients a través del seu web.

Segons la informació disponible, la distribució inicial ha estat a les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Principat d'Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella - La Manxa, Catalunya, Comunitat de Madrid, Navarra, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, illes Balears, La Rioja, País Basc i Regió de Múrcia, si bé no és descartable que puguin existir redistribucions a altres comunitats autònomes.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) perquè es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Es recomana a les persones que tinguin en el seu domicili el producte afectat per aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-lo.

En el cas d'haver consumit el producte del lot afectat i presentar simptomatologia compatible amb la listeriosi (vòmits, diarrea i febre), es recomana acudir a un centre de salut.

Es recorda la importància d'extremar les mesures d'higiene per evitar la contaminació creuada amb altres productes.