Últimament Hisenda va retallant totes les desgravacions fiscals. Ens queden molt poques com ara la de adquisició de vivenda, si va ser adquirida, rehabilitació o ampliació abans del 2013 i les donacions, que ni han de dos tipus, depenent del destinatari.

Per un altre banda, el que es pot fer es reduir la base imposable amb: Les aportacions als plans de pensions, als plans de previsió social empresarial, als plans de previsió assegurats, a las mutualitats de previsió social i, a les primes satisfetes a assegurances privades que cobreixin exclusivament el risc de dependència severa o gran dependència redueixen directament la base imposable, amb el límit màxim conjunt deduïble de la menor de les següents quantitats: 8.000 € anuals o el 30% de la suma dels rendiments nets del treball i d´activitats econòmiques percebuts individualment en l´exercici, independentment de l´ edat.

Les aportacions realitzades als sistemes de previsió social pel cònjuge del contribuent, quan aquest cònjuge no obtingui rendiments nets del treball ni d'activitats econòmiques o els obtingui en quantia inferior a 8.000 euros anuals, redueixen la base imposable amb el límit màxim de 2.500 euros anuals.

A mes, has de tenir present:

- Ven els teus béns aprofitant els avantatges fiscals . Si tens immobles adquirits o heretats abans del 30 de desembre de 1994 i estàs pensant en vendre'ls, fes-ho abans que acabi l'any, ja que la seva venda compta amb un avantatge fiscal que anirà disminuint a mesura que passi el temps. A més, si tens diversos béns que compleixen aquest requisit , ven primer els més antics i que més benefici ofereixin . D'aquesta manera podràs aprofitar al màxim els coeficients d'abatiment .

- Els estalviadors estaran exempts dels rendiments positius. Els que tinguin la possibilitat d'estalviar podran gaudir a la pròxima declaració de l'exempció dels rendiments positius que generin els nous Plans d' Estalvi a llarg termini, coneguts com Plans d'Estalvi 5, sempre que hi hagi una permanència d'almenys cinc anys des de la primera aportació.

- Revisa les teves accions i fons d'inversió, si els vas comprar o vas heretar abans del 30 de desembre de 1994 i el seu valor actual està per sota del seu valor en 2005, als beneficis per la venda podem aplicar-li un coeficient reductor.

-A partir de 2016 els tipus impositius de la base de l'estalvi es reduiran en mig punt percentual. Per tant, si la transmissió de caràcter patrimonial (accions, immobles ...) es realitza a partir de gener de l'any que ve es poden aplicar els nous tipus més reduïts. El mateix succeeix en el cas de cobrament de dividends o rendiments de capital mobiliari.

-Els contribuents majors de 65 anys podran excloure de gravamen els guanys patrimonials que es posin de manifest amb ocasió de la transmissió d'elements patrimonials (no necessàriament immobles), sempre que l'import (total o parcial) obtingut per la transmissió es destini en el termini de sis mesos a constituir una renda vitalícia assegurada al seu favor, amb el límit de 240.000 €.