Benvolgut, indicar al respecte que, a dia d'avui, en base a l'evidència científica inexistent, prescriure el consum de certs aliments i productes alimenticis seria un error, si amb ells es desitja incrementar la virilitat sexual.

De la mateixa manera, es pot dir que són falses les creences de que certs aliments són afrodisíacs.

Si se cerca informació a través de diversos canals i medis de la informació i comunicació (a la literatura científica no es trobarà res al respecte), s'observarà que molt mites estan basats en el fet que alguns aliments poden contenir en més abundància certs micronutrients (minerals i vitamines) i substàncies antioxidants podrien ajudar a estimular. I, en base a aquest contingut més significatiu, s'afirma erròniament que tenen aquesta propietat. Però, reitero, a dia d'avui res d'això està recolzat científicament.

Per contra, sí se sap que la "disfunció erèctil", que afecta a una part important de la població masculina, està relacionada amb els mals hàbits alimentaris, l'obesitat i el sedentarisme. La mateixa Escola Universitària de Salut Pública de Harvard dóna consells per millorar la sexualitat masculina:

1) seguir un patró d'alimentació caracteritzat per una dieta rica en fibra, procedent de fruites, verdures/hortalisses i cereals integrals, i donar més pes al peix i productes de la pesca que a la carn vermella i embotits.

2) mantenir-se dins el pes saludable, controlant el perímetre abdominal. Si el perímetre de la cintura és superior a 106 cm, és té un 50% més de risc de patir disfunció erèctil que amb un perímetre inferior de 81 cm.

3) realitzar de forma regular activitat física, encara que sigui caminar un mínim de 30 minuts. En aquest cas mínim, ja es pot reduir en un 41% el risc de disfunció erèctil.

4) controlar la tensió arterial, la glucèmia i el perfil lipídic de la sang. Se sap que una alteració bioquímica pot influir negativament en la irrigació de l'òrgan genital (a l'igual que a la resta d'òrgans corporals).