He presentat una demanda de modificació de sentència per incompliment del conveni de divorci. L´obliguen a pagar la pensió amb caràcter retroactiu des de la interposició de la demanda. Si no ho abona, la puc denunciar?

27-03-2018Meneame

Pregunta completa: Hola, la meva consulta és la següent. Estic divorciat amb presentació de demanda de modificació de sentència per incompliment del conveni de divorci; custòdia compartida a setmanes íntegres alternes; despeses escolars a mitges igual que les altres despeses; ús del pis comprat a mitges amb hipoteca per a la meva exdona i pagament de la hipoteca a 50%; les despeses de comunitat, l'IBI i els subministraments els abona ella. M'han notificat fa poc les actuacions de la modificació de sentència. L'obliguen a pagar la pensió amb caràcter retroactiu des de la interposició de la demanda, unes 14 mensualitats en concepte de pensió alimentària de 200 euros. Si no ho abona, la puc denunciar per la via penal per abandonament? També m'ha deixat a deure tota la hipoteca, despeses de llum, aigua i gas, IBI, comunitat d'escala,etc... No abona el col·legi del seu fill ni les despeses escolars. Què puc fer? M'han ficat en el RAI pel deute que deixo pendent al banc on tinc la hipoteca.

La resposta a la seva pregunta abraça moltes coses i és impossible respondre-la de forma detallada, el que li proposo és que es posi amb contacte amb nosaltres o qualsevol advocat que conegui temes de família i així poder-lo ajudar molt millor.

Josep Prat Riuró
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com