Tots els clubs que ascendeixen de Segona B a Segona A i que no són Societats Anònimes Esportives tenen un any per desenvolupar el procés i convertir-s'hi. El Girona ja ha fet diverses reunions a la Lliga de Futbol Professional (LFP) i segueix treballant per poder-ho tenir tot a punt a principis de 2009 i poder començar a vendre les accions. Abans d'arribar a això, però, s'ha de fer una feina prèvia i al club, en aquest sentit, no han perdut el temps: tota la documentació requerida pel Consell Superior d'Esports, l'organisme que fixarà el capital mínim per cobrir, ja s'ha enviat, inclosa una auditoria dels comptes del club de les darreres temporades.

S'espera que el CSD es pronunciï sobre la xifra exacta a cobrir abans d'acabar l'any. El Girona, però, ja ha fet els seus càlculs i preveu que haurà de vendre accions per un valor d'entre 2,5 i 3 milions d'euros. El club haurà de fer una assemblea extraordinària de socis una vegada conegui la quantitat per informar els seus gairebé 6.000 abonats i aprovar la conversió. De la mateixa manera el Girona també treballa per llançar una àmplia campanya de difusió de tot el procés, amb l'objectiu d'engrescar la ciutat i les comarques en un moment econòmic molt delicat.

La directiva s'ha proposat que les participacions estiguin com més repartides millor. El procediment de venda s'està acabant de perfilar, però la voluntat del club és que hi hagi tres terminis diferents. En un primer moment només podran adquirir títols del club els socis; després s'obrirà un altre període també destinat als abonats sense límit d'adquisició; i finalment es permetrà que el públic en general pugui invertir en el club.

Tot el procés de conversió en Societat Anònima Esportiva ha de culminar el juny de l'any que ve. Al Girona estan convençuts que podran superar aquest tràmit sense dificultats i que d'aquesta manera es podrà consolidar el club al Futbol Professional. Una de les incògnites serà veure si l'Ajuntament adquireix accions, tot i que el més probable és que no ho faci.