Carlos Sainz (Volkswagen) va recuperar el lideratge de cotxes del Ral·li Dakar Argentina-Xile després de guanyar ahir la setena etapa, disputada entre la ciutat argentina de Mendoza i el port xilè de Valparaíso. L'altre punt d'interès de la jornada va ser la retirada del veterà pilot de Pals Salvador Servià, que participava en la competició de camions. En veure que el cotxe brasiler a qui feia l'assistència es veia obligat a abandonar, també va optar per deixar-ho.

Sainz, que va perdre el lideratge dimecres, va tornar ahir al primer lloc, i avantatja en nou segons el seu company d'equip, el sud-africà Giniel de Villiers, que va ser cinquè a prop de vuit minuts. Sainz, autor del seu tercer triomf parcial, va invertir un temps de dues hores 35 minuts i 27 segons en l'especial de 243,36 quilòmetres de l'etapa d'ahir que va ser retallada pels organitzadors des dels 419 quilòmetres originals, a causa de les dificultats del cordó de dunes de l'etapa anterior.

El madrileny va avantatjar en tres minuts i 41 segons un altre dels seus companys, el nord-americà Mark Miller (Volkswagen), que va ser segon. El català Nani Roma (Mitsubishi) és quart a la general a 29:16 de Sainz.

En motos el xilè Francisco López (KTM) es va adjudicar la victòria en la categoria de motos, per davant de Marc Coma (KTM). El català, però, augmenta el seu avantatge al capdavant de la classificació sobre Jonah Street (KTM) a 51:22, que ahir va ser vuitè.