El defensa Nico Pareja va aconseguir de falta directa el gol de l'empat (2-2) de l'Espanyol contra l'Almeria quan s'estava jugant el temps d'afegit a Montjuïc. Els blanc-i-blaus salvaven un punt, però d'un en un no n'hi haurà prou per salvar-se. Així ho va entendre l'afició de l'equip barceloní, que va entonar càntics contra la directiva sol·licitant la seva dimissió.

L'Almeria ho tenia tot per emportar-se els tres punts, però en un falta en el temps d'afegit, Diego Alves no va poder completar una actuació sensacional i va veure com la pilota entrava a la seva porteria. Els andalusos es van queixar al final del partit, perquè l'àrbitre va permetre que es juguessin set minuts de prolongació.

No se li va poder posar millor el partit, a l'Almeria, ja que en la primera aproximació va inaugurar el marcador gràcies a un gol d'Uche en el minut 3, en rematar la pilota que provenia d'un llançament de falta. L'Espanyol va caure en una depressió futbolística, a la qual poc o res va ajudar l'estat d'ànim que es vivia a la grada, on van aparèixer els primers xiulets en el minut 6 i molts van ser dirigits a Kameni, protagonista durant els últims dies d'un incident amb un aficionat.

Amb l'avantatge mínim al marcador, l'Almeria es va disposar a suportar una allau de futbol local, però sorprenentment aquesta mai va arribar perquè davant seu tenia un rival desmotivat i amb un centre del camp sense criteri en la creació, on ni Àngel, ni Coro, ni Rufete ni Luis García, amb Nené per davant i Moisès Urtado per darrere, van ser capaços d'embastar ni una sola jugada de precisió. La primera acció de perill en la porteria andalusa va ser en el minut 35, quan Pareja va disposar d'una pilota franca a l'àrea, però el seu tret va sortir molt desviat.

La segona part va arrencar amb dues clares accions per igualar el marcador, especialment en una rematada de cap de Román, després que Diego Alves realitzés una gran intervenció. Sergio, en el 53, ho tenia tot a favor seu, en una internada per la dreta, però va optar per la centrada. En la següent jugada, i ja en camp espanyolista, Sergio va demanar falta, però la jugada va continuar i l'Almeria no va desaprofitar l'ocasió per marcar el segon gol (0-2), obra novament d' Uche.

L'Espanyol va reaccionar. En el 62, Román va convertir en gol (1-2) una sèrie de rebuigs dins de l'àrea de l'Almeria i, en el descompte, un xut magistral de Pareja va representar l'empat. Un botí insuficient per pensar en la reacció.