Cristiano Ronaldo es va convertir ahir a la nit en el millor jugador 2008 de la FIFA, després d'haver rebut 931 punts en la votació, en la qual van participar els entrenadors i capitans de tot el món, en recompensa a una temporada excepcional en la qual va marcar 31 gols pel Manchester United. Com es preveia, l'argentí del FC Barcelona, Lionel Messi, va quedar segon, amb 678 punts, seguit de Fernando Torres (203), Kaká (183) i el també blaugrana Xavi (155). La brasilera Marta, per tercera vegada consecutiva, va ser la millor jugadora.

Al podi on va rebre el trofeu de mans de Pelé, el davanter portuguès, segon d'aquesta nacionalitat després de Luis Figo que aconsegueix aquest guardó, va tenir paraules d'agraïment per a la seva família, els seus companys d'equip i per als seus amics en general. No va dubtar a afirmar que es tracta d'"un dels moments més significatius de tota la meva vida" i va confessar que espera "poder tornar" a experimentar-lo.

Abans d'anunciar el seu nom, Pelé va comentar que l'any passat, quan li va tocar lliurar la distinció al seu compatriota Kaká, va estrènyer la mà de Ronaldo i li va dir que esperava lliurar-li el premi a ell aquest any, cosa que ha succeït segons els pronòstics dels experts. Ronaldo, en la roda de premsa prèvia a la cerimònia, va dir que "no és vertitat" que hagi arribat a cap acord amb l'expresident del Madrid Florentino Pérez per fitxar al 2010 pel club blanc.

A penes un mes després d'aconseguir la Pilota d'Or, Cristiano Ronaldo, el desig prohibit del Reial Madrid, segueix sumant honors amb els colors del Manchester. Als 23 anys exhibeix els ingredients d'un guanyador nat i que sempre se surt amb la seva.