Punt i final. Albert Jorquera ha decidit finalitzar la seva carrera esportiva. Als seus 31 anys, el de Bescanó ha volgut ser «honest amb mi mateix i amb el Girona», el seu darrer club, i aparcar el futbol de manera definitiva. L´empenyen «noves il·lusions», nous reptes incompatibles amb la pràctica de l´esport; vol allunyar-se de la gespa, els camps, la pilota i els ­guants. Jorquera plega per dedicar-se exclusivament al negoci familiar, un projecte que l´atrau més que no pas al que s´ha dedicat en els darrers anys. I plega amb un munt de títols i èxits sota el braç; l´últim, l´assolia el passat mes de juny, aportant el seu granet de sorra en la permanència del Girona a la Segona Divisió A.

L´anunci oficial va escenificar-se ahir a Montilivi, dies després que el club ho sabés per boca del mateix Jorquera. D´ençà que algun rumor, acompanyat del permís del que havia disposat el porter per absentar-se d´alguns amistosos i entrenaments, havia fet créixer el neguit de l´entorn, que es preguntava què li ballava pel cap al de Bescanó. Ho va explicar ahir a la sala de premsa, acompanyat de directius, el tècnic Raül Agné i algun company de la plantilla: «Aquest estiu he pres la decisió de deixar de jugar al futbol. He optat per lligar el meu futur professional a d´altres coses; tinc ganes de canviar, d´encetar nous projectes i il·lusions».

Jorquera se´n va «orgullós» d´haver vestit la samarreta del Girona i d´haver contribuït a la salvació de l´equip. «És una fita comparable a qualsevol dels èxits que he aconseguit», va subratllar. Se´n va, i ho fa per sempre. Enrere deixa anys i panys de dedicació i molts títols.