De ben segur que, a mig estiu, ben pocs van encerclar amb vermell la jornada 25 del calendari de Segona Divisió A. Semblava difícil que, un partit entre el Girona i l'Alcorcón, destaqués per sobre la resta. Els catalans, en la seva tercera temporada seguida a la categoria de plata; els madrilenys, nouvinguts i amb una de les plantilles teòricament més febles del campionat. Arribada la cita, però, el duel s'ha maximitzat fins a uns límits que pràcticament ningú hauria pogut ni imaginar; sobretot del bàndol blanc-i-vermell, ja que l'equip d'Agné és a punt de fer història: si guanya, sumarà 8 jornades consecutives puntuant, el millor registre aconseguit fins ara per l'equip en aquests últims tres anys.

No només aquest repte engrandeix el partit de divendres. Ho fa també la trajectòria d'un i altre equip, les autèntiques revelacions d'aquest campionat. Girona i Alcorcón, malgrat passar algun tram de patiment, han enganxat definitivament ratxes pràcticament idèntiques; ratxes positives, dinàmiques ascendents que els converteixen en dos dels millors equips del 2011.

En les 7 darreres jornades, l'Alcorcón ha sumat 5 victòries (marca que només igualen Granada, Vila-real B i Rayo Vallecano) per 2 derrotes encaixades. Els madrilenys han sumat 15 punts dels darrers 21, el mateix registre que el Girona d'Agné. Els catalans arribaven al Nadal ben a prop del descens després d'haver caigut al camp del Xerez (3-1). Les vacances van provar, i molt, als de Montilivi, ja que des que ha començat l'any les alegries han aparcat qualsevol símptoma de negativisme.

L'equip es mostra fidel, una jornada rere l'altra, a un estil de joc que comença a donar els seus fruits. Prova d'això són els resultats: des de principi d'any, el Girona és un dels dos equips, juntament amb el Celta de Vigo, que no ha perdut cap partit. Suma 15 punts, aconseguits amb 4 victòries (Barcelona B, Numància, Gimnàstic i Osca) i 3 empats (Còrdova, Tenerife i Cartagena). Val a dir que aquestes igualades bé haurien pogut convertir-se en alegries majors, ja que els punts van escapar-se en els últims minuts de partit.

El Girona rutlla, i de quina manera, ja que només Granada i Vila-real B (tots dos amb 16 punts) han aconseguit uns millors registres en aquest 2011. Els blanc-i-vermells, a més, són un dels conjunts de la categoria que més gols marquen (12) aquest any (tan sols Granada, Celta, Rayo i Numància veuen més porteria que els catalans).

Bon moment per als d'Agné, com també per a l'Alcorcón, que ha enllaçat una sèrie de resultats positius en les darreres setmanes. Tanmateix, el bon bagatge dels de Juan Antonio Albacete "Anquela" té el seu fonament en el rendiment de l'equip a casa. I és que lluny de Santo Domingo, l'estadi de l'Alcorcón, el quadre madrileny perd pistonada. I no pas poca. Després de 24 jornades disputades, el rival del Girona d'aquest divendres s'ha convertit en el pitjor visitant de la categoria (només ha estat capaç d'esgarrapar una victòria, al camp del cuer, la Ponferradina). Un punt a favor per als blanc-i-vermells en un duel que es presenta igualat i alhora atractiu: i és que, sense anar més lluny, s'enfronten els dos equips de moda.