Vesteix tot de groc però s'ha guanyat a pols l'etiqueta de bèstia negra. La d'un Girona, al qual ja ha amargat més d'una tarda. És el Vila-real B, és el rival a batre per eixugar alguns comptes pendents. El primer, per venjar la dolorosa remuntada de la primera volta (2-3); el segon, i més important, per aconseguir, aquest cop sí, enllaçar 9 jornades consecutives sense perdre a Segona A, quelcom que l'equip groguet ja va evitar ara fa tot just una temporada.

A la primera quinzena d'abril de l'any passat, el Girona de Narcís Julià anava a tota màquina. Havia tocat fons feia dos mesos, després de perdre a casa contra el Gimnàstic (0-2), una derrota que el situava en zona de descens. La desfeta va fer reaccionar l'equip. I quina reacció. A partir d'aquella grisa tarda a Montilivi, els blanc-i-vermells no van fer altra cosa que enllaçar bones actuacions i excel·lents resultats. De l'avantpenúltima a la desena posició va ascendir el conjunt català gràcies a una ratxa de 8 jornades sense perdre (6 victòries i 2 empats) que van deixar per al record els triomfs contra la Reial Societat o el Betis, com també la golejada al camp de tot un Rayo Vallecano.

Va ser el Vila-real B, a la Plana, qui acabaria despertant del somni el Girona. Derrota per 2-0 i a tocar de nou de peus a terra en una temporada que acabaria, com tothom sap, amb patiment fins al darrer moment.

Un any després, ara amb Raül Agné a la banqueta, els de Montilivi han tornat a agafar la directa. S'ha igualat la millor ratxa a la Segona Divisió A, amb 8 jornades sense conèixer la derrota (en aquesta ocasió, 5 victòries i 3 igualades) i l'equip ha deixat de barallar-se per escapar del perill a conviure, tot i que durant unes hores, en posicions de play-off.

Una ratxa pràcticament calcada a la del curs anterior, una ratxa en la qual el Vila-real B, precisament el Vila-real B, s'interposa en el camí per aconseguir la novena jornada seguida sense perdre. El Girona no vol tornar a ensopegar amb la mateixa pedra; té la confiança necessària com per mantenir la inèrcia positiva al camp del cinquè classificat. D'aquesta manera, s'establiria un nou rècord: 9 jornades consecutives puntuant a la categoria d'argent. I no només això: una victòria permetria als blanc-i-vermells treure's l'espina de la primera volta, quan els de la Plana s'emportaven els 3 punts de Montilivi en una tarda per oblidar. Una derrota que va fer mal i que els d'Agné van arrossegar massa jornades. Una bona injecció de moral per incentivar, encara més, una plantilla amb la moral pels núvols.