Tot i la contundent derrota per 4-0 al camp del Recreativo, el Girona es manté cinquè de la Lliga Adelante. L'equip de Raül Agné va desaprofitar l'ocasió de posar-se quart (hauria superat el Granada si hagués sumat els tres punts al Nuevo Colombino), encara que continuarà una jornada més en posicions de privilegi. Això si, es presenta una recta final de la lliga de Segona apassionant vist que entre els gironins i el Xerez (dotzè) hi ha tan sols 3 punts, una victòria, de diferència.

La igualtat, un any més, torna a ser màxima. Aquesta temporada, però, sembla que la lluita més ferotge serà per aconseguir un dels quatre llocs que porten al nou play-off d'ascens. Per baix, la Ponferradina amb només 21 punts i l'Albacete, amb 25, a qui David Vidal no ha fet reaccionar, semblen camí de la condemna, mentre que el Las Palmas i el Tenerife -aquest últim amb un partit menys-, no poden badar perquè ja tenen els llocs de salvació a 4 punts de distància (Salamanca, 31). El Girona continua mirant-se la part baixa amb prismàtics, a 15 punts, tot i que podrien ser 12 si el Tenerife tomba avui el Barça B.

El Rayo és el nou líder de Segona, amb 56 punts, dos més que el Celta. Els madrilenys han aprofitat els dos partits d'aquesta setmana (Alcorcón i Vila-real) per sumar sis punts i han aprofitat les dues ensopegades seguides dels gallecs (Osca i Alcorcón). El Betis, que ahir va tombar el Las Palmas, és a només un punt del Celta, és a dir, de les places d'ascens directe. Aquests tres equips semblen determinats a lluitar entre ells per aquests dos primers llocs i el qui quedi despenjat, serà el primer que jugarà el play-off.

Molts equips implicats

Les altres tres places que determinaran els equips que promocionaran ja són figues d'un altre paner. El Granada, quart, ha perdut dos partits seguits (Girona i Salamanca) i suma 44 punts. Darrere seu ja hi ha els gironins, amb 42, només un més que Barça B, Elx, Cartagena i Vila-real B. Alcorcón, Valladolid i Xerez sumen 39 punts i també estan vius en aquesta lluita. Fins i tot l'Osca (13è amb 37) o el Numància (14è amb 36) podrien tenir opcions d'arribar a somiar amb la fase d'ascens si són capaços d'encadenar una bona ratxa de resultats.

El Girona té l'avantatge que dels 14 partits que falten per acabar la lliga, en jugarà 8 a casa i només 6 a fora. Serà, per tant, a Montilivi on l'equip de Raül Agné pot acabar determinant quina lliga jugarà en aquest tram final de campionat. Per allà hi han de passar Betis, Albacete, Elx, Las Palmas, Rayo Vallecano, Xerez, Barça B i Còrdova. El tècnic ja ho admetia ahir després del partit de Huelva: "Això està molt igualat i hi haurà molts equips implicats. No hi haurà res resolt fins al final".

Els quatre gols encaixats ahir pel Girona, d'altra banda, igualen els registres negatius rebuts la temporada passada a Cartagena (4-1) i Elx (4-0) i a casa contra el Llevant (0-4). En la temporada 2008/09 també es van rebre quatre gols en contra al camp del Tenerife (4-1).