La incertesa sobre la disputa del partit entre les seleccions de Lituània i Espanya, corresponent a la fase de classificació per a l'Eurocopa que s'haurà de disputar el proper any 2012 i que està previst per demà, es mantindrà fins al dia d'avui.

La decisió no podrà prendre's fins que avui mateix, el dia previ a l'encontre, un delegat de la UEFA realitzi la pertinent inspecció del terreny de joc, en un estat que ha estat durament criticat pels integrants de la selecció espanyola i que podria posar en perill la integritat dels futbolistes. Aquesta revisió sol fer-se els dies abans de disputar-se els partits, pel que els jugadors que dirigeix Vicente Del Bosque van viatgar ahir a la capital lituana, Kaunas, sense saber si finalment el duel es podrà disputar.

Si el partit se suspèn degut al mal estat de la gespa, l'encontre probablement s'aplaçaria per al mes de setembre o octubre d'aquest mateix any, ja que Espanya té compromesa una gira pels Estats Units al mes de juny, una possibilitat que, malgrat contemplar-se, hauria quedat d'aquesta manera descartada.

De tot això en va parlar ahir el migcampista internacional i del Barcelona Andrés Iniesta, qui va admetre que després de veure el terreny de joc del camp Dariaus ir Giréno de Kaunas va recordar als seus inicis futbolíscis quan jugava "en camps de terra". "Em ve al cap les meves èpoques d'infantil i cadet", afegia el jugador manxec, qui va afegir també que "jugar o no, no és una decisió que hem de prendre nosaltres, sinó la UEFA i l'àrbitre. És evident que no són les millors condicions possibles, però si s'ha de jugar nosaltres anem del tot preparats per fer-ho en condicions".